Uvjeti i odredbe #sharemevidaXL

Pozdrav 😊

Preusmjereni ste ovamo jer nam se vaš sadržaj jako sviđa i mi,

vidaXL i s njim povezane tvrtke (u daljnjem tekstu „vidaXL”),

zatražili smo vaš pristanak za distribuciju vašeg audio-vizualnog sadržaja („Uradak“) na (između ostalog) našim web-stranicama, našim računima društvenih mreža kao što su Instagram, Facebook i Pinterest („Računi“), u promotivnim e-porukama i reklamama te svim ostalim marketinškim, promotivnim i reklamnim inicijativama.

Dajemo vam priliku da se vaš Uradak oglašava na našim web-stranicama i u doprinosima našim Računima. U tu svrhu dobivamo vašu izričitu suglasnost za sveobuhvatnu upotrebu zatraženog Uratka na sljedeći način i za komercijalnu upotrebu.

 1. Potvrđujete da ste:
  1. punoljetna fizička osoba;
  2. korisnik, vlasnik, unajmljivač ili bilo koji drugi naslov koji vam daje pravo da dopustite prijenos; i
  3. izvorni autor Uratka koji ste podijelili.
 2. Ne dovodeći u pitanje dio VII, dodavanjem hashtaga #sharemevidaxl svom sadržaju, slažete se s ovim Uvjetima i odredbama i dajete nam pravo; besplatno, tako da se izričito odričete primanja bilo kakve naknade ili plaće od vidaXL-a kao rezultat tog zadatka; bez teritorijalnog ograničenja, odnosno za cijeli svijet; neopozivo, tako da se licencija ne može opozvati ili ukinuti ni pod kojim okolnostima, osim podložno odredbi VII u ugovoru; trajno, odnosno na neodređeno vrijeme; neisključivo, tako da možete iskoristiti isti Uradak i dopustiti druge licencije; prenosivo i podlicencirano; na:
 1. upotrebu, reprodukciju, distribuciju, javno prikazivanje, javnu izvedbu, izlaganje i druge načina iskorištavanje Uratka, u cijelosti ili djelomično, na svakoj našoj web-stranici, našim Računima i svim drugim medijskim kanalima, uključujući naš newsletter i tiskane medije, kako odredimo prema vlastitom nahođenju. To izričito uključuje sve poznate i nepoznate oblike internetskih ponuda;

 1. ovlaštenje drugih da upotrebljavaju, reproduciraju, distribuiraju, javno prikazuju, javno izvode, izlažu i na druge načine iskorištavaju Uradak, u cijelosti ili djelomično, na svakoj od naših web-stranica, našim Računima, svim drugim medijskim kanalima, uključujući naš newsletter i tiskane medije, bez vašeg pristanka;

 1. izmjenu, uređivanje, prevođenje, pohranu, uključivanje u kolektivne radove ili stvaranje izvedenih djela Uratka u cijelosti ili djelomično bez vašeg pristanka.

 1. Nadalje, dodavanjem hashtaga #sharemevidaxl na svoj sadržaj na Instagramu potvrđujete da upotreba vašeg Uratka ne krši nikakva prava osobnosti trećih strana. Ako se treće strane nalaze u vašem Uratku, potvrđujete da su suglasne s ovom licencijom za vaš Uradak.
 2. vidaXL bit će obaviješten što je prije razumno moguće u slučaju kršenja autorskih prava i narušavanja prava osobnosti kako bi mu se pružila prilika za poduzimanje odgovarajućih radnji za ublažavanje bilo koje postojeće ili potencijalne štete i potraživanja. vidaXL neće se ni u kojem slučaju smatrati odgovornim bilo za koje kršenje situacija navedenih u dijelu I, II i III ovih Uvjeta i odredbi.
 3. Za upotrebu i distribuciju vašeg Uratka na našim Računima možemo obraditi potrebne osobne podatke, odnosno vaš audio-vizualni sadržaj označen hashtagom ili sa spomenutom markom vidaXL, ime vašeg računa i, iznimno, druge podatke koje ste možda objavili na društvenim mrežama (npr. vaša adresa e-pošte), kako bi vam se dalo priznanje za vaš Uradak. Imate pravo zatražiti pristup svojim osobnim podacima, kao i pravo na ispravak i brisanje, ili ograničenje obrade, protivljenje tome i povlačenje svog pristanka. Možete iskoristiti ta prava obraćanjem na webservice@vidaxl.hr. Možete pronaći više informacija u našim pravilima o privatnosti Izjava o privatnosti i kolačićima.

 1. Slažete se sa svim uvjetima za koje smatramo da su najprikladniji za vidaXL kako bi vam dao priznanje za vaš Uradak i potvrđujete da nismo dužni dati vam priznanje ni na koji način.

 1. Svaka strana može raskinuti ovaj ugovor u pisanom ili elektroničkom obliku uz obavijest od dva tjedna. U tom slučaju, morat ćete nas obavijestiti slanjem e-pošte na social.media@vidaxl.com. Ako iskoristite to pravo na ukidanje licencije, vidaXL neće smjeti upotrebljavati vaš Uradak u budućnosti. Svi već objavljeni uratci/kampanje neće biti izmijenjeni/izbrisani i nećete imati pravo to zahtijevati.

 1. Stranica vidaXL, računi društvenih mreža, zaštitni znakovi, logotipi itd. zaštićeni su zakonom o intelektualnom vlasništvu. Prihvaćate i suglasni ste da ne stječete nikakva prava intelektualnog vlasništva u vezi s gore navedenim i bilo kojim povezanim sadržajem.

 1. Svaka izmjena ili dopuna ovog ugovora bit će u pisanom ili elektroničkom obliku. Ako pojedinačna odredba ovog ugovora ili njen dio bude ili postane nevažeći, to neće poništiti preostale odredbe ugovora. U onoj mjeri u kojoj je dopušten izbor mjerodavnog prava, ovim sporazumom upravljat će isključivo zakoni Generalnih država Nizozemske.

Puno hvala,

tim vidaXL