artificial Christmas tree

Vodič za kupnju umjetnog božićnog drvca

Božić je pred vratima, što znači da je vrijeme da ukrasite svoj dom za blagdansku sezonu! Budući da se Božić vrti oko božićnog drvca, isplati se malo istražiti prije nego što ga kupite.

Božićno drvce povezuje se s užitkom kićenja. Zbog toga je nabava pravog drvca tako važna – pomaže vam da uđete u božićni duh! Kako biste ga učinili još posebnijim, potičemo vas da dodate osobni pečat svom blagdanskom uređenju. Naravno, možete se upustiti u mali amaterski projekt (uradi sam), poput izrade ručnih ukrasa za vaše drvce. Ali ako želite imati doista jedinstveno božićno drvce, imate i mnogo opcija za uradi sam. Osim vaše kreativnosti, potrebni su vam samo neki materijali i alati za izradu.

Koje vam je draže, pravo ili umjetno božićno drvce? Ako želite upotrebljavati svoje drvce godinama koje dolaze i ne brinuti se o njegovom propadanju ili čišćenju iglica, odlučite se za umjetno božićno drvce. Najbolje vrijeme za kupnju umjetnog božićnog drvca upravo je sad. Uzmite si vremena da odlučite o pravom obliku, visini i stilu. Sastavili smo ovaj vodič za kupnju božićnog drvca kako bismo vam pomogli da napravite najbolji izbor.

 

Pronađite savršeno umjetno božićno drvce koje štedi prostor ili napravite vlastito

Odabrati pravo umjetno božićno drvce nije lak posao. Želite da bude dojmljivo, ali i da odgovara veličini vaše prostorije. Oblik božićnog drvca također je relevantan jer mijenja izgled vašeg ukrašavanja. Srećom, naš vodič za veličinu božićnog drvca pomoći će vam pronaći najbolje drvce.

Većina ljudi stavlja svoje božićno drvce u dnevni boravak. U tom slučaju, raspored prostorije i postojeće uređenje utječu na veličinu i visinu savršenog drvca. Zatim ćemo razgovarati o visini, kao i o obliku božićnog drvca.

Možete se odlučiti za niže božićno drvce, visoko 120 cm, ili odabrati ono do 240 cm. Kad je prenisko, izgledat će premalo u velikom dnevnom boravku. Drvce visoko 240 cm može izgledati dobro samo u prostoriji s visokim stropovima. Obratite pozornost na veličinu koja savršeno odgovara vašoj prostoriji. 

Postoje različiti oblici koje možete odabrati kad je riječ o umjetnom božićnom drvcu: 

 • Božićno drvce u obliku olovke – odaberite ovo kad želite uštedjeti prostor na podu.
 • Usko božićno drvce – izgleda sjajno u manjim prostorijama ako je ukrašeno malim dodacima, za minimalističko uređenje.
 • Puno božićno drvce – dobra ideja za svaki tip interijera.
 • Naopako božićno drvce – vaš izbor ako se želite istaknuti!

types of artificial Christmas trees

Mogu li napraviti vlastito božićno drvce?

Možete, i mi vas na to potičemo! Amaterska božićna drvca vrlo su popularne alternative običnim drvcima. Najbolji dio kod izrade amaterskog božićnog drvca jest to što nema ograničenja. Bez obzira na materijale i zalihe koje imate na raspolaganju, možete upotrijebiti svoju maštu za izradu jedinstvenog i najzanimljivijeg drvca.

 

Božićno drvce uradi sam – napravite vlastito

Izrada vlastitog božićnog drvca može biti super zabavna aktivnost za vas i vašu obitelj. Zamislite da sjedite zajedno sa šalicom vrućeg kakaa, okruženi mnoštvom potrepština za rukotvorine, pokušavajući zamisliti najinovativnije i netradicionalno drvce. Zvuči zabavno, zar ne?

Možemo vam dati neke savjete ako niste sigurni odakle početi. Amatersko božićno drvce može se napraviti uglavnom od svega što vam padne na pamet: balona, grana, vrpci, paleta, knjiga ili perja, a popis se samo nastavlja. 

Sve dok vaša kreacija ima oblik božićnog drvca, spremni ste. Dvije glavne prednosti tog netradicionalnog koncepta amaterskog božićnog drvca koje želimo istaknuti uključuju to što štedi prostor i što je isplativ izbor. 

Na primjer, vaše drvce uradi sam može biti onoliko veliko ili malo koliko želite. Možete čak napraviti po jedno za svaku prostoriju u svojoj kući ako se osjećate pretjerano svečano. Zatim će vam trebati neke potrepštine i alati kako biste obavili posao. Najvjerojatnije ih većinu već imate. Ali imamo i detaljniji popis.

 

Potrepštine i alati koji će vam trebati za izradu vlastitog božićnog drvca

Potrepštine: 

 1. Božićne kuglice i ukrasi
 2. Komplet za umjetnost i rukotvorine
 3. Tkanine, tekstil, užad, vezice za cipele
 4. Papir, grane, paletno drvo, daske, pa čak i drvene ljestve koje možete jednostavno ukrasiti
 5. Sve ostalo čega se možete sjetiti!

Alati:

 1. Komplet škara i konca i igle
 2. Obično ljepilo ili štapići s ljepilom za vaš pištolj za ljepilo
 3. Pila, u slučaju da radite s granama drveća ili drugim komadima drveta
 4. Čekić ili drugi dodatni alat također bi mogao biti praktičan

 

Uradi sam: božićno drvce od kartona

 • 1. korak

  Uzmite dva kartonska lista i izrežite ih na željenu veličinu za svoje kartonsko božićno drvce. Nacrtajte oblik božićnog drvca na svakom.

 • 2. korak

  Škarama, nožem ili ravnalom izrežite karton prateći oblik drvca. Kako biste dobili fini rez, upotrijebite alat koji je najprecizniji.

 • 3. korak

  Odozgo prema dolje i odozdo prema dolje prerežite svaki oblik po sredini, tik unutar ruba.

 • 4. korak

  Upotrijebite boju ili bilo koji drugi alat za bojenje kako biste obojili svaki karton.

 • 5. korak

  Spojite dva komada kartona kroz rezove.

 • 6. korak

  I gotovi ste sa svojim kartonskim božićnim drvcem! Dodajte završne detalje koristeći se šljokicama i drugim ukrasima.

Pronađite najbolju boju i potražite svoje umjetno ili izrađeno božićno drvce

Tradicionalno božićno uređenje ima zeleno božićno drvce kao središnji dio. To nas tjera na razmišljanje o pravom drvetu, a uz to se iznimno lako ukrašava. Klasik je i ostaje među našim najomiljenijima, a najviše podsjeća na pravo božićno drvce.

Trendovi umjetnih božićnih drvca razvili su se tijekom vremena, tako da imamo puno drugih zanimljivih opcija. Kako biste proslavili zimsku sezonu, odlučite se za bijelo božićno drvce. Elegantno je i otmjeno, a možete upotrijebiti i kreativne ukrase. Vaše umjetno božićno drvce može biti u drugim živim bojama, što će vam pomoći da ispunite dom blagdanskim ugođajem.

 • Plava božićna drvca djeluju poput čarolije sa srebrnim ukrasima
 • Ružičasta božićna drvca u kombinaciji sa zlatnim ukrasima sigurno će ukrasti pozornost
 • Crvena božićna drvca pretvorit će cijeli vaš dom u blagdansku zemlju snova
 • Zlatna božićna drvca savršena su za isticanje.

S druge strane, amaterska božićna drvca ne treba posebno predstavljati: ona će sjati kamo god ih stavite. Na primjer, ono napravljeno od balona dodaje prekrasan volumen vašoj prostoriji, istovremeno zadržavajući svečano uređenje minimalističkim. Ako odlučite napraviti netradicionalno božićno drvce od pravih grana drveća zalijepljenih jednu na drugu, stvorit ćete prekrasan, rustični izgled. Knjiški moljci obožavat će božićno drvce stvoreno od nagomilanih knjiga. 

 

Neka bude posebno: osvjetljenje i ukrašavanje božićnog drvca

Nakon što se odlučite za savršenu boju, veličinu i stil drvca, zabava počinje: kićenje božićnog drvca! To je trenutak kad uklapate drvce u svoj interijer i božićno uređenje.

Postoji puno kreativnih opcija kako bi vaše umjetno drvce bilo još ljepše. Odaberite rasvjetu za božićno drvce, odlučujući se za nekoliko svjetlosnih traka za božićno drvce koje također savršeno funkcioniraju s vašim amaterskim božićnim drvcem. Dolaze u raznim oblicima i svijetlim bojama, samo pazite da se vaš izbor dobro slaže s bojom i stilom drvca.

Možete kupiti zasebne LED svjetlosne trake za božićno drvce ili odabrati već osvijetljeno LED božićno drvce. Energetski je učinkovito i štedi vas muke s pronalaženjem pravih svjetala. Bez obzira na vrstu drvca koje odaberete, trebat će vam podloga za božićno drvce. Tako skrivate bazu drvca nečim svečanim. Improvizirajte i odlučite se za podlogu za drvce vlastite izrade, od postojeće kutije za poklone ili čak deke od umjetnog krzna. 

Zadnji korak za ukrase za božićno drvce nabavka je pravih ukrasa za božićno drvce i božićnih kuglica. Tu su mogućnosti neograničene. Zadivljujuće boje, inventivni oblici s temom Božića ili čak personalizirane kuglice. Izbor je vaš, samo se pobrinite da stvorite uravnoteženo božićno uređenje. Ako se odlučite za božićno drvce uradi sam, imajte na umu da je manje više – neke vrste amaterskih drvca trebaju manje ukrasa od tradicionalnih. 

 

Čarolija božićnog drvca: sve je u detaljima

Drvce je lijepo i stvara onaj blagdanski duh, ali želimo i onaj specifičan miris božićnog drvca. Kad odaberete pravo drvce, miris bora stvara posebnu i ugodnu atmosferu u vašem dnevnom boravku. Budući da pravo drvce nije uvijek opcija, odaberite realistično umjetno božićno drvce ili napravite vlastito drvce. Kako biste dobili onaj posebni miris božićnog drvca, ne zaboravite na ukrase s mirisom božićnog drvca, svijeće ili mirise za dom od bora.

Što se tiče materijala za božićno drvce, najčešći su PVC i PE. Božićna drvca od PVC-a popularan su izbor budući da su također povoljna. Imaju čupave grane i izgledaju bogato, a ne morate se brinuti o opadanju iglica.

Božićna drvca od PE-a imaju 3D iglice koje izgledaju baš kao i prirodne. Dostupna po višim cijenama, drvca od PE-a stvaraju oblik pravog drvca. Možete uživati u njemu u godinama koje dolaze.

interior with Christmas Tree