4 savjeta za odabir savršene masažne stolice

Svi imamo užurbane živote, a taj ritam traži opuštajuće trenutke kako bismo mogli početi ponovno sljedećeg jutra. Budući da ne može svatko imati stalan pristup spa centru i masažama, nabavljanje vlastite masažne stolice može biti odgovor!

Pitate li se kako odabrati najbolju masažnu stolicu? Imamo odgovor! Mnogo je prednosti koje nude masažne stolice:

  • Opuštate tijelo i mišiće nakon dugih napornih dana na poslu
  • Masaža snižava krvni tlak i smanjuje stres
  • Pomaže vam u održavanju uravnoteženog mentalnog i fizičkog zdravlja

Imajući to na umu, jasno je da posjedovanje vlastite masažne stolice svakako može poboljšati vaš život. Kako biste kupili onu savršenu, treba razmotriti nekoliko vrlo važnih stvari. Pogledajte dolje i provjerite savjete u našem vodiču za kupnju masažne stolice kako biste saznali sve što trebate znati.

 

1. Koja je prava veličina za vašu masažnu stolicu?

Pronalaženje najbolje masažne stolice zahtijeva malo istraživanja. Kao prvo, tu su vaše osobne potrebe koje se moraju zadovoljiti. Zatim, tu su i estetski kriteriji, budući da je masažna stolica prilično velika i mora se lijepo uklopiti u vaš interijer. Zadnje što morate imati na umu vaš je budžet. Budući da većina masažnih stolica dolazi s tako raznolikim funkcijama, nisu nužno jeftine.

Prvi je korak odabir pravog mjesta za vašu masažnu stolicu. Često su prilično velike, stoga vam treba dovoljno prostora. Neke dolaze s osloncem za noge, druge imaju udobne naslone za ruke.

Standardne dimenzije masažne stolice u nagnutom položaju otprilike su 75 x 160 x 85 cm (Š x D x V). U većini slučajeva, trebate ostaviti do 100 cm iza stolice kako biste u potpunosti uživali u njenoj funkciji naginjanja. Neke druge stolice imaju funkciju Zero space, koja zahtijeva samo 10 cm između naslona stolice i zida.

Preporučujemo da temeljito provjerite točne dimenzije stolice koja vam se sviđa i vidite gdje stane u vaš dom. Mala masažna stolica može biti odličan dodatak vašoj dnevnoj sobi, kućnoj radnoj sobi ili čak vašoj spavaćoj sobi. Uzmite u obzir i težinu stolice jer to s vremenom može utjecati na vaše podove. Postavite stolicu na tepih kako biste izbjegli oštećenja poda.

      2. Uvijek nam je stalo do izgleda...

...pogotovo kad govorimo o masažnoj stolici! S vremenom su se masažne stolice razvile u pogledu značajki, ali i dizajna. Neki popularni modeli izgledaju vrlo futuristički, što se savršeno uklapa u moderan interijer. Drugi su zadržali klasični dojam i lakše se kombiniraju s mnogim drugim stilovima.

 

3. Koji je vaš stil? Odaberite pravu boju i materijal!

Vaša masažna stolica bit će vaša oaza opuštanja, tako da mora biti izdržljiva i super udobna. Te se značajke razlikuju od jedne do druge stolice, na temelju upotrijebljenih materijala. Ono što biste trebali tražiti glatka je tekstura presvlake, koja vam pomaže da uživate u nevjerojatnoj masaži kod kuće.

Najpopularnije su one napravljene od kože i umjetne kože. Zbog tog detalja, stolice su izdržljive s vremenom, lake za čišćenje i izuzetno mekane na dodir. Koža – prava ili ne – tako je otmjena opcija za stolicu i uklapa se u svaki stil.

Ako želite sve prednosti moderne masažne stolice, preporučujemo presvlaku od tkanine. Često popraćene drvenim okvirima, te stolice podsjećaju na klasičan izgled fotelje, ali sa svim značajkama masaže. Tako mogu zapravo upotpuniti vaše ljupko uređenje.

Kako odabrati boju masažne stolice? Prilično je jednostavno: želite li time nešto naglasiti ili je jednostavno uklopiti u svoje postojeće uređenje? Tamnije i neutralne boje doprinose ugodnom dizajnu, dok će žive boje učiniti vašu masažnu stolicu zvijezdom vaše dnevne sobe.

 

4. Značajke masaže

Dok pregledavate sve masažne funkcije, ne treba pretjerivati. Puno masažnih stolica ima nekoliko masažnih točaka – za ramena, leđa i noge. Neke rade sa zračnim jastucima, druge upotrebljavaju masažne valjke, dok neke stolice imaju oba načina rada.

Razmislite koja bi bila dobra za vas, budući da je masaža zračnim jastukom nježnija prema vašim mišićima. Suprotno tome, valjci pružaju intenzivniju masažu, korisnu za ublažavanje bolova u mišićima.

Želite li funkciju grijanja u svojoj stolici? Te posebne funkcije imaju velike prednosti u ublažavanju stresa i umora, istodobno stimulirajući cirkulaciju krvi. Funkcija automatskog otkrivanja još je jedan detalj koji treba razmotriti, budući da se položaj masažnih točki može prilagoditi u skladu s građom vašeg tijela kako bi pružile najbolju masažu. Istražite neke druge posebne značajke kako biste naučili kako odabrati idealnu masažnu stolicu.

Za više nadahnuća, otkrijte naše omiljene masažne stolice u nastavku.