Vodič za kupnju blagovaonske klupe – savjeti za pronalaženje idealne klupe

Želite li stvoriti savršenu blagovaonicu za uživanje sa svojim najmilijima? Pronaći idealnu sjedalicu nije lak posao. Puno je stvari o kojima treba razmisliti – raspored vaše prostorije, prilagodba veličine, dizajnerske želje i još mnogo toga. Ali što kažete na blagovaonsku klupu?

Naš vodič ovdje je kako bi vam pomogao naučiti kako odabrati savršenu blagovaonsku klupu. Blagovaonska klupa prava je opcija za modernu blagovaonicu. Uz veliki povratak posljednjih godina, klupe su nevjerojatne! Višenamjenske i prostrane, nude dovoljno prostora i prikladne su bilo za koji stil interijera.

Bez obzira na to, postoji puno aspekata na koje morate obratiti pažnju prije kupnje. Pogledajte svoje potrebe za sjedalicama i odaberite jedno mjesto za smještaj obitelji i prijatelja. Kako bismo osigurali uravnotežen stil blagovaonice, pokazat ćemo vam kako odabrati boju blagovaonske klupe. Crna je bezvremenska, ali upotpunjuje li boemski izgled vaše blagovaonice? Klupe su praktične i zanimljive, a također trebaju biti udobne. Dakle, odabir pravog materijala za blagovaonsku klupu također je važan, budući da postoji toliko puno mogućnosti poput drvenih ili presvučenih. Pronađimo pravu klupu za vas!

 

Kako odabrati idealnu blagovaonsku klupu

Prije nego što uđemo u detalje, trebali biste znati zašto ćete obožavati svoju novu blagovaonsku klupu:

  • Klupa će vam pomoći da uštedite – osigurajte više mjesta za sjedenje za manje novca! To je isplativo rješenje koje može zamijeniti 2 ili 3 stolice.
  • Besprijekorna svestranost. Klupe dolaze u raznim vrstama i oblicima, što vam omogućuje kreativnost tijekom uređivanja vaše blagovaonice.
  • Blagujte sa stilom! Blagovaonske klupe elegantne su i moderne, ali ujedno i bezvremensko rješenje!

Sad kad znate zašto biste trebali nabaviti blagovaonsku klupu, pogledajmo koja je savršena za vas. Mjerenje je vaša polazna točka. Kupnja unaprijed određenog seta s klupom najlakši je put. Morate samo izmjeriti svoj prostor i pobrinuti se da ostavite dovoljno mjesta oko njega.

U slučaju da želite kupiti klupu za postojeći blagovaonski stol, obratite pažnju na to koliko bi duga trebala biti vaša blagovaonska klupa. Prvo provjerite je li klupa poravnata s rubom stola. Imate mogućnost izuzetno duge blagovaonske klupe kad to stol dopušta.

Uzmite u obzir bazu stola – postolje osigurava dovoljno prostora, dok noge stola nude manje slobode. Ako želite ugurati klupu ispod stola, trebala bi biti najmanje 10 cm kraća od dimenzija između nogu stola.

Kad imate na raspolaganju ograničen prostor, dimenzije vaše blagovaonske klupe određuju praktičnost koju ćete dobiti. Ako vaš raspored zahtijeva postavljanje klupe uza zid, pobrinite se da visina naslona odgovara postojećem rasporedu. To uključuje viseće komade namještaja, zidne ukrase ili prozorske daske.

Ne zaboravite planirati unaprijed! Procijenite svoje potrebe za sjedalicama i odaberite odgovarajuću duljinu klupe. Kako biste udobno smjestili svoje najmilije, znajte preporučenu širinu sjedala za odraslu osobu: 60 do 80 cm.

Koja je blagovaonska klupa najbolja za vas

Vaš blagovaonski stol mora se savršeno podudarati s vašom klupom, kako bi se osigurao idealan raspored blagovaonice. Kako biste odlučili koja je prava za vas, pogledajte neke od dostupnih opcija:

  • uvučene blagovaonske klupe
  • klupe pune dužine
  • klupe s naslonom ili bez njega
  • kutne blagovaonske klupe

Pitate se treba li blagovaonska klupa stati ispod stola. Odluka je na vama, na temelju dostupnog prostora i stilskih sklonosti. Uvučena blagovaonska klupa izgleda udobno i nudi više prostora za sjedenje, dok omogućuje da se uvuče kad se ne upotrebljava. Naša je preporuka da je uskladite s postoljem za više prostora za noge.

Želite li znati koliko bi stol trebao nadvisivati klupu? Stol bi trebao biti iznad ​​klupe 10 do 12 cm. To pravilo najbolje funkcionira s klupama pune dužine, pružajući vam veliku udobnost dok sjedite. Klupa dulja od stola ne dopušta bliski položaj ploča, dok zauzima standardnu ​​dubinu klupe od 60 cm.

Klupa bez naslona uvijek će zauzimati manje mjesta i stati ispod stola, za najbolje iskorištavanje prostora. Ostavlja dojam otvorenog prostora i uljepšava vašu blagovaonicu. Kad tražite veću udobnost, klupa s naslonom prava je za vas. Smjestite je u veću blagovaonicu i pustite da postane žarišna točka.

Kutna blagovaonska klupa pravo je rješenje za udobni raspored. Uskladite je s nekim otmjenim foteljama, ovisno o dostupnom prostoru. Preporučujemo upotrebu stola s postoljem ili ovalnog oblika.

 

Elegantna blagovaonska klupa koju zaslužujete

Prije kupnje klupe, morate imati na umu estetiku svoje blagovaonice. Širok raspon materijala stvara priliku za postizanje odličnog stila. Kad kupujete blagovaonsku klupu s naslonom, potražite elegantne završne obrade. Presvlaka od tkanine udoban je izbor, dok baršun ili umjetna koža mogu podignuti izgled vaše blagovaonice na otmjenu razinu.

Za pristupačniji stil, odlučite se za drvene klupe ili klupe od ratana i dodajte im šarene jastuke. Što se tiče boja, isprobajte tonove koji se ističu. Uzmite u obzir cijelo uređenje blagovaonice kad budete odlučivali o paleti boja. Ako vam se sviđa minimalističko uređenje, crna klupa pored neutralnih tonova ukrast će pozornost. Za topliji stil, odlučite se za zemljane tonove s naglascima u boji.

Stavljanje klupe u vašu blagovaonicu moglo bi biti jedna od najboljih odluka. Višenamjenske su i praktične, pomažu vam uštedjeti prostor i, budimo iskreni, izgledaju nevjerojatno. Analizirajte svoje potrebe i raspoloživost prostora te slijedite naše savjete kako nabaviti idealnu blagovaonsku klupu.