artificial Christmas tree

Vodič za kupnju božićnih poklona s preokretom – pokloni "uradi sam"

Ima li na vašem popisu božićnih poklona "uradi sam"? Možda mislite da ste prezauzeti, da ne znate kako napraviti božićne poklone "uradi sam" ili da nisu tako privlačni kao oni kupljeni u trgovini. Vaše će se mišljenje uskoro promijeniti uz ovaj super informativni – i zabavni – vodič za kupnju poklona! 

Razgovarajmo o upravljanju vremenom. Ljudi misle da izrada vlastitih božićnih poklona oduzima puno vremena. Zapravo, postoje brojne ideje koje možete iskoristiti uz malo ili nimalo truda i u kratkom vremenu. U sljedećim poglavljima dat ćemo vam nekoliko sjajnih primjera.

Osim vremena, misliti da vam je potrebno puno različitih potrepština za izradu vlastitih božićnih poklona može biti razlog da ne pokušate. Istina je da imate dosta potrebnih potrepština po kući. Isto vrijedi i za alate koji su vam potrebni za izradu vlastitih poklona.

Što čini dobar božićni poklon "uradi sam"? Emocionalna vrijednost koja mu se pripisuje. Ovo je savršen način da pokažete posebnim ljudima u svom životu koliko ih volite. Više od svega, cijenit će vrijeme i pažnju koje ste uložili u poklon i uspomenu koju on stvara.

Jesmo li spomenuli koliko božićni pokloni "uradi sam" mogu biti povoljni? Samo zamislite: provest ćete malo vremena izrađujući nešto kreativno s predmetima koje već imate kod kuće. Zatim ćete dati taj poklon kućne izrade kao izraz svoje ljubavi nekome posebnom. Ima li išta bolje od toga?

 

Kako se pripremiti za izradu jedinstvenih božićnih poklona

Personalizirani božićni pokloni savršeni su da pokažete ljudima u svom životu koliko vam je stalo. Potičemo vas da to vidite kao zabavnu i kreativnu aktivnost jer vjerujte nam, uživat ćete! Da ne spominjemo terapeutske dobrobiti upotrebe mašte da ručno stvorite nešto što će na kraju nekome donijeti toliko radosti.

Znate li zašto su božićni pokloni "uradi sam" najbolji? Zato što je svaki od tih poklona napravljen posebno za osobu koja ga prima. Stoga je prvi korak razmisliti zbog čega je ta osoba posebna za vas. Imajte na umu njene hobije, interese, smiješno sjećanje koje zajedno imate ili bilo što drugo što će je usrećiti.

Trebat će vam nekoliko potrepština za početak, uključujući:

 • dobri stari konac i iglu, kao i škare
 • ljepilo i pištolj za ljepilo
 • akrilne boje, bojice ili voštane boje
 • papir u boji ili krep-papir
 • komade tkanine, poput baršuna, ili tila za vrpce i slično
 • šljokice; nikad nećete pogriješiti sa šljokicama!

XL savjet: Prenamijenite staru odjeću kako biste dobili tkanine koje bi vam mogle trebati za izradu neobičnih božićnih poklona! Recikliranje papira, poput omota za poklone i starih knjiga koje možete uništiti, još je jedna ekološki osviještena praksa.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Dodajte vlastiti dodir svojim božićnim poklonima

Postoji bezbroj mogućnosti za božićne poklone kućne izrade. Želimo vam dati nekoliko simpatičnih i jednostavnih prijedloga za božićne poklone "uradi sam" koji bi mogli razveseliti vašu obitelj i prijatelje!

 • Kao božićni poklon kućne izrade, napravite kolaž fotografija. Nabavite veliki okvir i ispišite svoje omiljene trenutke s osobom koju želite iznenaditi. Prilagodite ga raznim komadima tkanine ili konopcem od jute i dodajte neobičnu papirnatu pozadinu. Za zabavniji izgled zalijepite svoje slike zajedno ili ih objesite na svjetlosnu traku šarenim štipaljkama.
 • Ne mislite li da su svijećnjaci vlastite izrade ljupki božićni pokloni? Treba vam samo nekoliko praznih teglica koje možete ukrasiti kako god želite. Možete ih obojiti, zalijepiti stvari na njih ili ih ukrasiti sjajnim šljokicama koje smo ranije spomenuli. Ne zaboravite dodati šarene svijeće ili svijeće bez plamena za veću sigurnost.
 • Znate li plesti, kukičati ili šivati? Onda možete pokloniti ručno izrađeni pokrivač, par vunenih rukavica ili čak par prilagođenih čarapa s ušivenom lijepom porukom.
 • Možda su najbolji božićni pokloni "uradi sam" kutije za poklone. Razmislite o tome da ukrasite kutiju za cipele, a zatim je napunite malim, ali značajnim poslasticama. Preporučujemo da dodate svijeću, bocu vina, vrhunski sapun ili domaće muffine.

XL savjet: Uvijek se sjetite rukom napisati čestitku ili bilješku koja će ići uz vaš božićni poklon "uradi sam". To je tako lijep način da kažete nekoj osobi koliko je cijenite. Ako se dodatno potrudite kako biste to ručno napisali, to zaista daje intimnu notu poklonu, što će se itekako cijeniti. Čak i uz loš rukopis.

 

Kartonska božićna kutija uradi sam

 • 1. korak

  Za početak izrežite kvadrat papira veličine koju želite za svoju darovnu kutiju. Spojite 4 kuta u obliku X. Provjerite jesu li točno centrirani.

 • 2. korak

  Presavijte kutove u središte X. Pazite da se savršeno spoje kako bi vaša kutija bila potpuno simetrična.

 • 3. korak

  Nakon što otvorite stranice, preklopite trokutaste preklope na vrhu i na dnu prema unutra. Dva vaša početna preklopa, gornji i donji trokutasti preklop, trebali bi i dalje biti okrenuti prema sredini.

 • 4. korak

  Dok otvarate gornji i donji preklop, dovedite dva bočna preklopa u sredinu. Zatim ponovno savijte svaki dio prema sredini tako da okomite ravne linije rubova dodiruju one u sredini.

 • 5. korak

  Presavijte gornje, manje trokute preko bočnih trokuta. Nakon što se presaviju, preklopite dva bočna trokuta koji su još uvijek netaknuti. Trebaju biti potpuno presavijeni dok se ne postigne rez.

 •  

Povoljni božićni pokloni za sve koje volite

Ako stvarno ne možete pronaći nadahnuće za izradu vlastitih božićnih poklona, ne brinite se! Možete iskoristiti bilo koju od gore navedenih ideja za zamatanje poklona kupljenih u trgovini. Izgledat će nevjerojatno, a ujedno će pokazati brigu i trud koji ste uložili u njih.

Za vas imamo neke fantastične ideje za poklone u zadnji tren, koji su istovremeno zabavni i povoljni božićni pokloni. Neki od njih čak su i božićni pokloni ispod 185 kuna, zar to nije sjajno?

Jednostavno je rješenje darivanje svečanih ukrasa kao što su podloge za božićno drvce, na primjer. Kako biste ostali u ugodnoj kućnoj atmosferi koju donosi Božić, možda biste željeli pogledati naše udobne deke i ukrasne jastuke. Sjajni su za ukrašavanje sofe, a također su praktični. Ako je osoba koju darivate strastvena prema dizajnu interijera, elegantna vaza, dodatak u obliku mirisa za dom ili ukrasna zdjela može biti savršen poklon.

XL savjet: Pomiješajte i uskladite! Ako se odlučite kupiti božićne poklone, možete uključiti nešto kućne izrade. Pečenje kolača, poput makarona, fantastična je ideja. Također možete napraviti svečane ukrase za koje vam treba manje od 10 minuta. Mi bismo se odlučili za suho voće i cvijeće povezano šarenom vrpcom kao ukrase za božićno drvce.