Kako odabrati krevet – najbolji vodič za kupnju kreveta

Odabir pravog kreveta ključan je ako ne želite neprospavane noći. Budući da provodite trećinu svog života u krevetu, morate osigurati visokokvalitetne uvjete za spavanje. Kako biste to učinili, morate obratiti pozornost na nekoliko aspekata.

Prije tako važne kupnje, potrebno je malo istraživanja. Shvatite svoje potrebe u pogledu veličine, načina spavanja i stilskih sklonosti. Na kvalitetu vašeg sna utječe baza kreveta. Prikladna baza također će poboljšati praktičnost vaše spavaće sobe.

Kako biste postigli skladno uređenje spavaće sobe, naučite kako odabrati boju okvira za krevet koja odgovara vašem stilu. Isto vrijedi i za materijale za krevet; sve dostupne opcije učinit će vaš lov na krevet super zabavnim! Ako ne znate odakle početi, onda je naš vodič za odabir pravog kreveta upravo ono što vam treba!

 

Kako odabrati pravu veličinu kreveta

Veći ili manji bračni krevet? Kad govorimo o veličinama kreveta, trebali biste se razmaziti. Više prostora znači veću udobnost, što rezultira boljim spavanjem. Uzmite u obzir dimenzije svoje spavaće sobe kako biste bili sigurni da krevet koji želite odgovara vašem prostoru.

Kako biste razumjeli kako odabrati pravu veličinu kreveta, počnite s mjerenjem svoje spavaće sobe. Ostavite dovoljno prostora oko njega, za veću funkcionalnost. Ne zaboravite dodatke koji zauzimaju prostor, poput uzglavlja. Ako imate malu spavaću sobu, izbjegavajte masivne krevete – izgledat će pretrpano, zato umjesto toga odaberite kauče na razvlačenje ili manje veličine.

U prostranoj spavaćoj sobi odaberite luksuznu veličinu. Čak i ako ne dijelite krevet, svejedno preporučujemo bračni. Tako osiguravate više prostora za opuštajući san.

Odabir madraca prave veličine sljedeći je aspekt na našem popisu. Pravilna veličina madraca temelji se na unutarnjoj veličini okvira kreveta – obično 2 cm manjoj. Dakle, provjerite odgovaraju li dimenzije i dopustite male razlike prije kupnje. Nadalje, vaš novi madrac mora pružati odličnu potporu leđima.

Razmislite o svojim potrebama za snom – i potrebama svog partnera. Isprobajte različite vrste madraca i pronađite onaj koji vam odgovara. Neki su bolji za osobe s lakim snom, dizajnirani za smanjenje pomicanja. Drugi nude pogodnosti za različite položaje spavanja.

 

Najbolja vrsta okvira za krevet za vas

Današnja ponuda baza za krevet bogata je, zbog čega kupnja može biti naporna. Kad se pitate koja je najbolja vrsta okvira za krevet, pogledajte najpopularnije:

  • Francuski kreveti
  • Okviri s bazom za podnice
  • Podesivi okviri
  • Kreveti na kat

Francuski kreveti najpopularniji su izbor. Neki od njih imaju gornju ploču bez opruga, radi čvršćeg osjećaja. Otmjeniji je francuski krevet s opružnim rubom, koji osigurava manje pomicanja i veću izdržljivost madraca. Francuski krevet smatra se jednom od najboljih vrsta okvira za krevet, također zbog mogućnosti spremanja ispod kreveta. Ladice se mogu prilagoditi prema želji i idealne su za spremanje posteljine.

Okviri s bazom obično dolaze s podnicama. Mogu biti fiksne ili rešetkaste, s potpornom središnjom gredom. Meko drvo omogućuje veću fleksibilnost, stoga se doimaju manje čvrstima od francuskog kreveta. Kako biste znali na što trebate paziti prilikom kupnje bazu za krevet, odlučite kakvu napetost trebaju vaša leđa. Većina rešetkastih podnica ima lučne letvice koje nude srednje čvrst san.

Podesivi kreveti pokazuju rast popularnosti zbog svoje nevjerojatne funkcionalnosti. Upotrijebite ih za čitanje u krevetu, gledanje televizije ili u slučaju medicinskih potreba. Podesive podnice funkcioniraju u dijelovima – za vrat, glavu ili stopala. Imajte na umu da su madraci posebno napravljeni kako bi im pristajali, stoga ih kupujte zajedno.

Kreveti na kat odlični su kad razmišljate kako odabrati okvir za krevet za svoju djecu. Praktični su, štede prostor i super su zabavni!

Najelegantniji okviri za krevet

Nakon što se uvjerite da ćete dobiti najbolji san koji vam vaš okvir za krevet nudi, slijedi zabavni dio! Odabir kreveta koji odgovara vašem stilu dizajna interijera ostavlja vam nekoliko mogućnosti. Trebali biste razmotriti koji su okviri za krevet u modi, ali odlučiti se za onaj bezvremenski.

Metalni kreveti nude romantično ozračje u vašoj spavaćoj sobi i nikad neće izići iz mode. Za tradicionalniji pristup, odlučite se za krevet u obliku saonica. S uzglavljem višim od podnožja, kreveti u obliku saonica uglavnom su napravljeni od drva i imaju ukrasne završne obrade.

Kreveti s platformom nisko su uz tlo i slijede jednostavne linije. Ako želite stvoriti moderno i minimalističko uređenje spavaće sobe, to je pravi izbor za vas.

Ljubitelji boemskog stila mogu se odlučiti za krevet s baldahinom, napravljen od drva ili metala. Ti kreveti imaju četiri stupa koja se mogu obložiti vašim omiljenim tkaninama, za sanjivi boho izgled. Ne zaboravite odabrati jedan prema veličini vaše spavaće sobe, kako biste izbjegli osjećaj pretrpanosti.

Presvučeni kreveti odgovor su kad se odlučite za luksuzniji stil spavaće sobe. Prekriven tkaninom – kožom, baršunom ili tvidom – presvučeni krevet profinjen je i donosi starinsku notu u vašu spavaću sobu.

Ovaj vodič o odabiru kreveta može vam pomoći da dobijete kvalitetan san koji vam treba. Budući da je krevet najvažniji komad namještaja koji posjedujete, potrebno je uložiti vrijeme i trud kako biste ga kupili. Naša je preporuka i da se pritom malo zabavite – budite kreativni s različitim materijalima i stilovima za savršeno uređenje spavaće sobe.