Kako odabrati komodu? Savjeti za pronalazak savršene

Jeste li skoro gotovi s uređenjem doma, ali osjećate potrebu za nekim modernim rješenjima za pohranu? Postoji nekoliko opcija među kojima možete birati kad budete tražili praktični komad namještaja za svoju blagovaonicu, kuhinju ili hodnik.

U redu je ako ne znate razliku između konzole i komode. Naš vodič za odabir komode ovdje je kako bi vam pomogao.

Danas ćemo upotrijebiti nekoliko pojmova za opisivanje sličnih komada namještaja, kao što su regal i komoda. Ono što tražite komad je namještaja sa spremištem, koji će upotpuniti vašu prostoriju. Kako biste znali kako odabrati komodu, za početak morate odrediti svoje potrebe:

  • Prostorija u koju je želite staviti
  • Njena namjena
  • Stil
  • Najbolja veličina, materijal i boja, koji će odgovarati ostatku uređenja

 

Koja je komoda prava za mene?

Proces odabira komode ne bi trebao biti težak. Važno je razumjeti razliku između ovih višenamjenskih komada namještaja. Regali se obično upotrebljavaju u spavaćoj sobi, kao rješenje za pohranu s ladicama. Komode mogu ispuniti istu ulogu, ali najbolje funkcioniraju u manjim područjima poput uskog hodnika. Što god odabrali, iskoristite gornji prostor u ukrasne svrhe.

Kredenci nas podsjećaju na romantičniju atmosferu. Često se upotrebljavaju u kućnom uredu. Bifei su glomazniji i bolji za kuhinju ili blagovaonicu, dok konzole uspješno zamjenjuju ormarić za TV. Imajući to na umu, istražimo neke mogućnosti.

Savjeti za odabir savršene komode

Bez obzira na željeni pojam, kad se pitamo kako odabrati komodu, prvo moramo pogledati dimenzije. Odlučite o njenoj namjeni i prostoriji u koju je želite smjestiti. Zatim razmislite o rasporedu sobe i ostatku namještaja. Ako vam treba za blagovaonicu, obratite pažnju na veličinu svog blagovaonskog seta. Ne zaboravite je postaviti najmanje 60 cm od ostalog namještaja kako biste mogli otvarati vrata i ladice.

Ali koja je dobra visina za komodu? Komode obično nemaju noge ili imaju kratke noge kako bi se osiguralo više prostora za pohranu. Što se tiče visine, komoda je često visoka 70 do 90 cm. To je važan aspekt, budući da ta visina omogućuje savršenu postavku za posluživanje hrane na njoj, na sljedećoj zabavi uz švedski stol. Komoda je idealna za spremanje blagovaonskih predmeta i trebala bi odgovarati visini vašeg blagovaonskog stola, radi uravnoteženog uređenja.

Budući da postoji beskonačna ponuda komoda na tržištu, uzmite u obzir i duljinu. Za prostrane hodnike ili blagovaonice možete se odlučiti za onu s tri odjeljka u nizu, koja doseže primjerice 145 cm. U manju spavaću sobu možete lako smjestiti komodu dugu 60 cm s dvostrukim ladicama.

 

Materijal, boja i stil vaše idealne komode

Komoda je tako nevjerojatan komad namještaja, koji se može naći u bezbrojnim oblicima, bojama i stilovima. Može se prilagoditi svakoj prostoriji, tako da je možete upotrijebiti za spremanje dječjih igračaka, skrivanje elektronike ili kao mjesto za izlaganje knjiga i časopisa. Ogromna svestranost također je zastupljena kroz široku paletu stilova.

Nekoliko savjeta kako odabrati pravi bife ili komodu! Započnite s obraćanjem pažnje na svoje želje. Preporučujemo komode s vratima kako biste sakrili posuđe u blagovaonici, ali one sa staklenim vratima za tradicionalnu kuhinju. Ladice su uvijek plus, dok komode s policama mogu poboljšati estetiku vaše prostorije.

Neki ljudi pitaju mogu li staviti regal u dnevni boravak. Odgovor je da, upotrijebite ga kao TV konzolu, uklopite u svoje mjesto za zabavu ili ga pretvorite u mini bar. Slijedite svoju kreativnost i uživajte u ukrasnoj svrsi svog regala.

Ne zaboravite na materijale! Odlučite se za glomazni drveni bife koji odgovara vašoj tradicionalnoj kuhinji. Potražite čiste linije i mješavinu drva i metala ili stakla za minimalističku blagovaonicu. Komode od recikliranog drva savršene su za svaki stil te nude izdržljivost i bezvremensko ozračje. Kredenci starinskog izgleda ukrast će pozornost u svakoj prostoriji, naročito ako se podudaraju s boemskim uređenjem.

Ako nemate na umu paletu boja, onda preporučujemo razigran pristup. Odlučite se za obojenu komodu u kontrastnoj boji kako bi se taj šarmantni komad zaista isticao. Za romantičniju atmosferu, pastelne boje uvijek su pravi izbor. Tamna komoda hrabar je potez, dok je bijela tako elegantan dodatak vašoj spavaćoj sobi.

S toliko mogućnosti, odabir komode može se činiti teškim. Ali to je tako zabavan komad namještaja kojim se možete igrati. Zapamtite da mora biti čvrsta i izdržljiva, ali i moderna. Slijedite naš vodič i pogledajte naše omiljene odabire u nastavku kako biste pronašli svoju savršenu komodu.