Korisne ideje za odabir TV stalka

Svjež miris kokica najavljuje zabavnu filmsku večer! Jeste li spremni uživati u kvalitetnom vremenu gledajući svoju omiljenu TV seriju? Televizor je središnja točka vašeg dnevnog boravka, zato je važno znati odabrati stalak za TV.

Započnite uzimajući u obzir veličinu televizora kako biste vidjeli koji je stalak prikladniji. Zatim pokušajte predočiti kako taj stalak za TV odgovara vašoj prostoriji. Pronađite mogućnosti koje su prikladne za veličinu vaše prostorije kako biste postigli uravnoteženo uređenje. Nemojte zanemariti svoje dizajnerske sklonosti – razmislite u kojoj bi boji trebao biti vaš TV. Za pravu kombinaciju stilova, obratite pažnju na to od kojeg bi materijala trebao biti vaš TV stalak.

S toliko dostupnih opcija, znati kako odabrati pravi stalak za TV nije lako. Ali ne mora ni biti teško. Naš je vodič ovdje kako bi vam pomogao; provjerite naše savjete za kupnju savršenog stalka za TV za vaš dom.

 

Koliko je velik vaš televizor? – odgovarajuće veličine 

Možda se pitate koju veličinu stalka za TV trebate. To je vaše polazište prije kupnje. Ako želite kupiti stalak za televizor koji već imate, prvo ga izmjerite. Znajte da stalak mora biti veći od vašeg televizora. To osigurava stabilnost i estetsku ravnotežu.

Mnogi ljudi pitaju je li u redu da televizor bude širi od stalka. Odgovor je ne, pripazite da je stalak veći kako biste zaštitili televizor od prevrtanja. Također obratite pažnju na dubinu police, budući da mora imati dovoljno mjesta za vaš televizor i dodatnu opremu. Osim sigurnosti, još jedna prednost koju nudi veći stalak jest prostor za pohranu. Dodajte neke ukrase, uobičajeni trik za uklapanje tehnologije u ugodan dizajn interijera.

Ne zaboravite procijeniti ugodnu visinu gledanja. Ako pitate koliko bi visok trebao biti stalak za TV, odgovor je jednostavan. Kad sjednete, zaslon morate biti u visini očiju. Sredina zaslona trebala bi dosezati razinu vašeg pogleda. Standardna je visina televizora otprilike 106 cm, ali to ovisi o vašoj mogućnosti sjedenja. Ako je potrebna veća fleksibilnost, razmislite o zidnom nosaču za TV koji omogućuje prilagodbe.

Poseban savjet: kako biste pronašli pravu udaljenost za gledanje, udvostručite veličinu zaslona. Na primjer, TV zaslon od 50 inča (110 cm) trebao bi se nalaziti na minimalnoj udaljenosti od 220 cm od vašeg kauča.

Kako odabrati pravu vrstu stalka za TV? 

Svi gore navedeni detalji pomoći će vam da napravite ugodno TV područje za beskrajne filmske maratone. Jedna stvar koju treba imati na umu jest važnost uravnoteženog rasporeda interijera. Osvrnite se oko sebe kako biste vidjeli kakav će TV stalak odgovarati vašem stilu. Srećom, možete birati između puno vrsta TV stalaka:

  • TV konzola
  • Dizajn s otvorenim policama
  • Regal
  • TV stalak s ormarićem
  • Viseće i zidne jedinice
  • Centar za zabavu

TV konzola pojedinačan je komad namještaja koji ima zatvorene police. Obično dolazi u pravokutnom obliku i pruža obilje prostora za pohranu. Ako ciljate na minimalistički stil, odaberite dizajn s otvorenim policama. Okvir podupire nekoliko otvorenih polica za čist izgled i montažni TV nosač. To je odlična opcija za male prostore, za stvaranje prozračnog dizajna.

Veći komad namještaja, regal, omogućuje velik prostor za pohranu zahvaljujući svojim ormarićima i policama postavljenima oko televizora. TV stalak s ormarićem komad je nadahnut starinom, koji se izvrsno slaže s vašim boemskim interijerom. Njegova je najveća prednost mogućnost skrivanja televizora kad se ne upotrebljava.

Budući da je veličina vaše prostorije toliko važna, postoje dvije nevjerojatne mogućnosti za svaku potrebu. Manji prostor može imati koristi od upotrebe viseće ili zidne jedinice. Viseći dizajn izuzetno je popularan ovih dana i nudi otvoren podni prostor za čist izgled. Okretni stalak za TV zahtijeva još manje prostora i omogućuje postavljanje televizora pod kutom po želji.

Bez obzira na to, ako imate veću prostoriju na raspolaganju, centar za zabavu mogao bi biti pravi izbor. To je masivni komad namještaja bogate konstrukcije. Ima zatvorene ormariće, otvorene police, ladice itd. Upotpunite ga knjigama, biljkama i ostalim dodacima za otmjen izgled.

Najčešći materijali koji se upotrebljavaju za TV stalak jesu drvo i metal. Budite kreativni, ali pobrinite se da onaj koji odaberete odgovara ostatku dizajna vaše prostorije. Drvo je prikladnije za topli tradicionalni stil, dok metal najbolje funkcionira u suvremenom dizajnu. Pazite na sigurnost i kupite čvrst stalak koji će snažno držati težinu vašeg televizora.

 

Aspekti koje treba uzeti u obzir 

Vaš televizor može djelovati kao središnja točka, ali ne i glavna. U tom slučaju, pripazite na raspored prostorije. Ako imate kamin, smještaj televizora može biti nezgodan. Imate nekoliko mogućnosti kako biste razumjeli kako rasporediti namještaj s kaminom i televizorom. Postavite televizor iznad kamina pomoću zidne jedinice. Ako to dopušta veličina prostorije, televizor možete postaviti i na suprotni zid, na TV konzolu ili stalak s ormarićem.

Ne zaboravite uključiti sustav upravljanja kabelima u svoj TV raspored. Odaberite stalak za TV koje skriva kabele, u estetske svrhe. Nadalje, stalak s opcijama za pohranu može staviti na jedno mjesto ostalu elektroniku koju treba postaviti pokraj televizora.

Uložite malo vremena u pronalaženje najboljeg stalka za TV za svoj dom. Slijedite naše smjernice i obavite kupnju koja odgovara vašem stilu i potrebama.