Saznajte kako odabrati igraću stolicu

Udobna stolica predstavlja veliku razliku. Možda provodite duge radne sate u stolici ili uživate u omiljenim konzolnim igrama. To znači da će kvaliteta vaše stolice uvelike utjecati na vašu dobrobit. Pravilno držanje dok sjedite ključno je za mnoge aspekte, od zdravstvenih problema do količine zabave.

Zato odabir prave igraće stolice može promijeniti cijelo vaše iskustvo igranja. Veličina stolice, podesivost, materijal – morate uzeti u obzir sve te detalje kako biste znali što trebate tražiti kod igraće stolice. Naš vodič za kupnju ovdje je kako bi vam pružio sve potrebne savjete.

 

Detalji na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira igraće stolice

Igraća stolica nije samo komad namještaja koji bi trebao pružiti udobnost. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, današnje igraće stolice imaju posebne funkcije kako bi vas smjestile tijekom sati igranja. To je razlog zašto se igraće stolice mogu kombinirati s vašim željenim igraćim sustavom, za bolju upotrebu. Dakle, prije svega obavezno provjerite kompatibilnost sustava.

Igraća stolica za računalo prikladna je za igranje računalnih igara, dok je sportska stolica udobna igraća stolica za uzbudljive utrke. Kako bi se dodala još veća funkcionalnost, sportska igraća stolica opremljena je papučicama, upravljačem ili ručicom za pomicanje.

S druge strane, igraća stolica s postoljem može se podići iznad tla, radi više potpomognute udobnosti. Ljuljajuća igraća stolica izuzetno je popularna jer omogućuje igraču da se opusti i zavali.

Mislite na udobnost

To bi trebalo biti prvo što treba uzeti u obzir pri odabiru igraće stolice. Dugi sati igranja mogu stvoriti veliki pritisak na vaša leđa. Potražite ergonomske značajke kao što su lumbalna potpora, podesivi nasloni za leđa i ruke, potpora za vrat i uvlačivi oslonac za noge. Neke se mogu i nagnuti unatrag.

 

Igraća stolica velika je stolica

Veličina je uvijek bitna pri odabiru komada namještaja. Igraće stolice uvijek su prilično velike, u usporedbi s običnim stolicama za radni stol. Imaju dimenzije visine i težine među kojima trebate birati, ali imajte na umu da moraju odgovarati vašoj prostoriji.

Istodobno, obratite pažnju na svoju građu tijela. Premala igraća stolica stvorit će fizičku nelagodu, dok prevelika također neće pomoći vašim igračkim vještinama.

 

Uložite u visokokvalitetni materijal 

Za vas je prikladna ona igraća stolica koja pruža vrhunsku udobnost. Također je izdržljiva i čvrsta, sposobna pružiti sjajnu potporu tijelu i trajati godinama. Kad razmišljate o materijalima od kojih je napravljena, nemojte zanemariti bazu stolice. Ta će značajka predstavljati razliku između jeftine igraće stolice koja je manje izdržljiva i one s dugim vijekom trajanja.

Ovo su opcije koje imate što se tiče materijala:

  • Koža – prava je koža vječna, čvrsta i prozračna, što omogućuje stolici da ostane hladna i pruži prijeko potrebnu udobnost.
  • PU koža – jeftiniji od prave kože, PU je otporan na prolijevanje i ne isušuje se nakon višekratne upotrebe.
  • PVC koža – PVC koža još je jedna povoljna opcija. Otporna je na mrlje i vodu, a dolazi u raznim bojama. 
  • Tkanina – puno prozračnija od kože. Igraća stolica od tkanine meka je na dodir i ne rasteže se s vremenom. 
  • Mrežica – mrežasta je stolica najprozračnija i vrlo udobna. Imajte na umu da mrežicu nije lako očistiti kao ostale materijale, što bi moglo dovesti do toga da stolica prije pokaže znakove trošenja.

 

Koji je vaš stil?

Pronaći pravu igraću stolicu nije lako. Osim udobnosti, trebali biste pogledati i njen izgled. Napokon, to je još uvijek komad namještaja i mora odgovarati vašim stilskim sklonostima. Mnoge od njih dolaze u raznim bojama, podudarajući se s vašom igraćom konzolom ili računalom. Ostale igraće stolice mogu se prilagoditi vašoj omiljenoj paleti boja, temama igara i likovima. Uz malo istraživanja, možete pronaći igraću stolicu iz snova.

Kako biste se dodatno potrudili, odaberite stolicu s ugrađenim tehnološkim značajkama. Neke imaju oslonac za noge; druge su usredotočene na visokotehnološke detalje. Uživajte u ugrađenom zvučniku, pa čak i u zvučniku za glavu. Uz tako višenamjenske mogućnosti, odabir savršene igraće stolice udaljen je samo nekoliko klikova. Svakako provjerite našu sjajnu ponudu igraćih stolica u nastavku i neka igranje započne!