Najpopularniji trendovi: eklektični

Iako su stilovi bezvremenski, trendovi su vrući

 

Odvažan je, bogat je i svakako privlači pažnju. Ali više od svega, danas je svugdje. Eklektični trend jedan je od najpopularnijih pristupa kad je u pitanju dizajn interijera. Ali golom oku taj trend izgleda poput organiziranog kaosa.

Eklektični trend predlaže jedinstvenu estetiku. Temelji se na različitim stilovima namještaja, uzorcima koji ne bi trebali ići zajedno i neočekivanoj paleti boja. Dodavanjem nekih istaknutih dijelova i profinjenih završnih obrada, dobit će se iznenađujući sklad osjetila.

 

 

Napravite svoju eklektičnu paletu boja

Kako biste postigli bogato, ali uravnoteženo eklektično raspoloženje, morate se usredotočiti na jednu glavnu ideju: odaberite odvažnu naglašenu boju i ublažite je lijepim neutralnima. Ne bojte se eksperimentirati slojevima boja, za veću dubinu. Tako gradite jaku bazu boja koja omogućuje daljnje usklađivanje uzoraka. 

 

 

Pravilna upotreba oblika i materijala

Eklektični trend posvećen je teksturama i mješavini razdoblja i stilova. Upotrijebite moderne komade čistih linija i kombinirajte ih s onim glomaznijima ili nadahnutima starinom. Za željenu atmosferu, upotrijebite različite materijale koji se međusobno ističu. Mramor ili staklo uvelike nadopunjuju luksuzne tkanine poput baršuna ili kože. Uzorci su uvijek neophodni i mogu se upotrebljavati na tapetama, otmjenim tepisima ili dodacima, za šarmantan ritam i ponavljanje.

 

      

Ne zaboravite na ukrasne komade

Jesmo li spomenuli da eklektični dizajn mora biti odvažan? Onda dodajte još moćnijih predmeta koji će ukrasti pozornost. Razmislite o veličini svoje prostorije i odvažite se poigrati. Fokus vaših ukrasa može biti umjetničko djelo, ukrasni komad ili odvažni komad namještaja.