Najpopularniji trendovi: baršun

Moderna elegancija s baršunastim izgledom i osjećajem

 

Baršun postoji već stoljećima. Ne čudi što je i danas jedan od najpopularnijih trendova dizajna interijera. Baršun je, kao materijal, lijepo evoluirao od mračne viktorijanske do moderne estetike kakvu danas poznajemo.

Najbolja stvar kod ukrašavanja baršunom jest to što pristaje svugdje. Ide uz svaku prostoriju, raspored, stil ili vrstu namještaja. Omogućuje vam stvaranje odvažnog dizajna s istaknutim komadima ili se možete odlučiti za suptilniji izgled s baršunastim dodacima. Zadnje, ali ne i najmanje važno, baršun vas također potiče da se poigrate kontrastom za jedinstvenu vizualnu privlačnost.

 

 

Naglašeni komadi

Baršun se ističe sam po sebi. Kad se upotrebljava kao središnja točka u dizajnu interijera, stvara izgled koji se razlikuje od svega ostalog. Ovisno o prostoriji koju uređujete, odaberite komad baršunastog namještaja koji privlači svu pozornost. Kad dodate baršunastu sofu u svoj dnevni boravak, ta će prostorija nedvojbeno zasjati. Možete birati između baršunaste sofe Chesterfield u jarkim bojama i one minimalističke s metalnim nogama za moderniji izgled.

Pomoću baršunastog kreveta, možete dodati profinjenost svojoj spavaćoj sobi. Ako želite elegantno uređenje spavaće sobe, odaberite detaljan dizajn ili otvorite prostor jednostavnim linijama u neutralnim bojama. Također preporučujemo dodavanje baršunaste stolice s visokim naslonom kako biste stvorili ugodan kutak za opuštajuća poslijepodneva. Uz baršunaste blagovaonske stolice, možete dodati dašak otmjenosti svojoj blagovaonici. Tu možete odrediti ton odabirom između modernog dizajna s plišanom baršunastom teksturom ili viktorijanskih presvlaka od tamnijeg baršuna.

 

 

Luksuzni dodaci 

Ako su veliki baršunasti komadi prejaki za vaš ukus, onda imate mogućnost uljepšati svoj prostor dodacima. Savršeni baršunasti dodaci oni su koji odgovaraju vašoj želji da unesete romantični pomak u svoj dom. Možete upotpuniti svoju spavaću sobu baršunastim noćnim ormarićima ili klupom na kraju kreveta.
Baršunasti taburei i otomani vrlo su elegantni i udobni, savršeni za svaki dnevni boravak, bez obzira na postojeći stil. Još jedan privlačan detalj koji možete upotrijebiti baršunasti je stolić za kavu – to je prilično jedinstven način za stvaranje otmjenog ozračja u vašem dnevnom boravku. Ako ste malo u nedoumici oko ukrašavanja baršunom, preporučujemo da njime presvučete prozore. Baršunaste zavjese unose dubinu u prostoriju, dok će manji detalji poput jastuka ili sjenila sigurno dodati bogatu teksturu.

 

      

Dramatične boje naspram paleta mekih boja

Vraćajući se na tradicionalnu upotrebu baršuna, vidimo odvažne i dramatične boje spojene sa sjajnim gumbima ili kontrastnim šavovima. Kako biste nešto naglasili, odaberite baršun s tonovima dragulja u tamnozelenoj, tamnoplavoj ili crvenoj boji vina. Moderni pristup uređenju interijera potiče nas na suptilniju upotrebu baršuna. Kako biste dodali meku i razigranu notu svom domu, odaberite ružičasti, bljedozeleni ili čak bijeli baršun. Ne brinite se o upotrebi svjetlijih boja; ako odaberete baršun koji je tretiran protiv prolijevanja, vaš namještaj može trajati cijeli život.