Najpopularniji trendovi: bijelo i svijetlo

Nenametljiva snaga smirenosti

 

Što za vas znači bijela boja? Uobičajeno shvaćanje bijele ima veze s čistoćom, smirenošću i otmjenošću. Prilikom ukrašavanja svi biramo bijele artikle – namještaj ili dodatke. Ali što mislite o potpuno bijelom interijeru?

Bijela boja u našim domovima nesumnjivo je bezvremenski izbor. Dio najpopularnijih trendova, bijeli i svijetli interijeri plijene našu pažnju. Saznajmo kako možemo urediti prostor na temelju bijele boje i njenih nijansi, ali pogledajmo također prednosti i nedostatke tog trenda.

 

 

Kako urediti bijeli interijer

Bijela funkcionira u svakoj prostoriji. Definira mirnu atmosferu koja je privlačna. Bijela također znači čistoću i stil, zbog čega su bijele kuhinje vrlo česte. Savršena za svaku prostoriju, bijela može pomoći s ograničenim prostorom, tako da izgleda veći i svjetliji.

Ali većina ljudi boji se neizražajnog bijelog interijera, misleći da bi mogao biti hladan i neudoban. Kako biste to izbjegli, slijedite pravilo broj jedan o upotrebi bijele boje: nijansiranje. Uskladite različite nijanse bijele s prirodnim nijansama kako biste dobili topao i ugodan osjećaj doma. Na vama je kako ćete to napraviti. Možete odabrati bijele istaknute komade i dodati ukrase u drugim nijansama kako biste poboljšali izgled. Ili se odlučite za neutralne nijanse za veći namještaj i upotrijebite bijelu boju kako biste ih istaknuli. Uvijek pokušajte stvoriti uravnotežen izgled – sve u bijelom nikad nije dovoljno.

 

 

Tekstura je sve 

Bijeli prostor pokazuje eleganciju i bogatstvo u kombinaciji s odgovarajućim teksturama i bojama. Kako biste izbjegli osjećaj hladnoće i uredili prostor koji je domaći i topao, ubacite malo bogatih tekstura. Izbor ovisi o tome što volite i o stilu koji stvarate. Bijela se dobro slaže sa svime čega se možete sjetiti.

Dodajte namještaj od prirodnog drva za skandinavski izgled. Bijela pored opeka – obojenih ili bijelih, zadivljujuća je kombinacija. Mramor u društvu bijele boje isticat će se svojom složenom teksturom. Dodajte neke bogate tkanine poput vune, pamuka ili svile. Poigrajte se različitim nijansama bijele i svestranim neutralnim bojama za toplu minimalističku atmosferu.

 

      

Moć kontrasta

Bijela je sama po sebi jaka. Čak i u tom slučaju trend bijelog ne uklanja tu estetiku, nego je obogaćuje prekrasnim kontrastima. Kombinirajte prljavo bjelu sofu s krem nijansama za tepih i ostale dodatke, ali unesite živopisno zelenilo s biljkama. Tako dobivate svjež i ugodan prostor za boravak.

Mnoge nijanse plave podignut će vaš bijeli interijer na višu razinu. Mediteranski izgled odlično funkcionira u modernoj kuhinji s jedinstvenim dojmom da ste uvijek na odmoru. Bijela vam također omogućuje da se poigrate osvjetljenjem prostorije. Dodajte prozirne detalje i metalik iskrice. U kombinaciji sa staklenim, srebrnim i zlatnim naglascima, bijeli interijer postaje otmjeno platno za pokazivanje smirenosti.