Iznenađujuća ponuda
Besplatna dostava
Odlične cijene

Kako funkcioniraju aukcije?

Kako mogu sudjelovati na aukciji?
Da biste mogli sudjelovati na aukciji, morate biti prijavljeni na svoj račun i imati nadimak za aukciju. Kad već imate račun, ali još niste odabrali nadimak za aukciju, tražićemo vam da stvorite nadimak prilikom postavljanja prve ponude.

Nadimak za aukcije
Nadimak za aukciju bit će prikazan kada licitirate na aukciji. Nadimak za aukciju javno je prikazan u povijesti licitiranja, možete otvoriti klikom na vezu ispod gumba za ponudu koji prikazuje broj ponuda.

Kako licitirati na aukciji
Svi žele pobjedu, ali samo uz pravu cijenu. Iako predlažemo da ponudite najveći iznos koji ste spremni platiti za predmet, mogli biste platiti i manje. Dok se kotiranje odvija, uspoređujemo vašu ponudu s ponudom drugih ponuđača. Kad nadmašite, u vaše ime automatski licitiramo najviše do maksimalne ponude koju ste unijeli. Vaša se ponuda povećava u koracima samo onoliko koliko je potrebno za održavanje vaše visoke ponude. Svaki put kada se ponuda postavi u posljednjih nekoliko minuta dražbe, dodaje se još jedan minut mjeraču aukcije.

Automatsko licitiranje
Naš sustav automatskog licitiranja čini postavljanje ponuda prikladno, tako da se ne morate stalno vraćati kako biste ponovno postavljali ponude svaki put kad netko postavi drugu ponudu.

Kada postavite ponudu, unesite maksimalni iznos koji ste spremni platiti za predmet. Ostali ponuđači ne znaju vašu maksimalnu ponudu.
Postavićemo ponude u vaše ime putem automatskog povećanja iznosa licitacije koji se temelji na trenutačnoj najvišoj ponudi. Ponudit ćemo samo onoliko koliko je potrebno da bismo bili sigurni da ćete ostati najviši ponuditelj do vašeg maksimalnog iznosa.
Ako drugi ponuditelj postavi istu maksimalnu ili višu ponudu, obavijestit ćemo vas tako da možete postaviti drugu ponudu. Vaša je maksimalna ponuda čuvana u tajnosti sve dok je drugi ponuditelj ne prekorači.

Primjer:
Trenutna ponuda za predmet iznosi 100 kn. Neil je najviši ponuditelj i postavio je maksimalnu ponudu od 120 kn na predmet. Njegova najveća ponuda čuva se u tajnosti od ostalih članova.
Loraine pregleda predmet i postavi maksimalnu ponudu od 150 kn. Loraine postaje najviši ponuditelj.
Neil je svoju ponudu povećao na maksimalnih 120 kn. Ponuda Loraine sada je 130 kn.
Neilu šaljemo email da ga obavjestimo da mu je neko nadmašio ponudu. Ako ne povisi svoju maksimalnu ponudu, Loraine osvaja stavku.

Želim promijeniti svoju ponudu
Maksimalnu ponudu možete povisiti u bilo kojem trenutku. Samo postavite još jednu ponudu u većem iznosu. Ako želite sniziti svoju maksimalnu ponudu, primjenjuju se posebna pravila.

Povećavanje maksimalne ponude
Možete povećati svoju maksimalnu ponudu u bilo kojem trenutku prije kraja aukcije. Da biste to učinili, kliknite "Postavi ponudu" na stranici stavke i postavite novu maksimalnu ponudu. Ne možete postaviti nižu maksimalnu ponudu. Pogledajte u nastavku što učiniti ako želite sniziti ili otkazati ponudu.

Da biste provjerili maksimalne ponude, idite na Moj račun. Idite na "Moje automatske maksimalne ponude" na lijevoj strani stranice. Sljedeća stranica prikazuje detalje svih vaših aktivnosti licitiranja.

Spuštanje maksimalne ponude
Ne možete sniziti maksimalnu ponudu. Možda ćete moći povući svoju ponudu. Međutim, ponuda je obvezujući ugovor i članovima je dopušteno povlačenje ponuda samo u vrlo specifičnim situacijama.

Mogu li povući ili otkazati svoju ponudu?
Kad postavite ponudu na vidaXL, sklapate obvezujući ugovor. Međutim, moguće je povući ponudu prije završetka dražbe, ali samo u izuzetnim situacijama. Za više informacija kontaktirajte našu službu za korisnike.
Izuzetne situacije;
Pogriješili ste prilikom unošenja ponude, npr. 500 kn umjesto 50 kn.
Opis predmeta značajno se promijenio nakon što ste postavili ponudu.

Moje gledane aukcije
Na stranici članka na aukciji možete kliknuti na link (ispod gumba za ponude) kako biste dodali predmet na svoju listu za praćenje.

Pravila aukcije

  • Samo novi predmeti
  • Besplatna dostava i besplatni povrat
  • Bez dodatnih naknada za aukciju
  • Aukcije kreću od 10 kn

Pobijedio sam na aukciji
Idite do svoje košarice i kupite artikal koji ste osvojili. Morate dovršiti narudžbu u roku od 3 dana.

Napominjemo da ne možete kupiti isti artikal ako niste dovršili transakciju aukcije na kojoj ste pobijedili.

Osvojio sam predmet, ali više ga ne želim kupiti
Ponuda ili kupnja na vidaXL smatra se ugovorom i dužni ste kupiti predmet. Međutim, ako smatrate da imate opravdan razlog za ne kupnju predmeta, možete nas kontaktirati i objasniti svoju situaciju.
U slučaju da ne pristanemo otkazati transakciju i ne uplatite, neplaćena stavka bit će zabilježena na vašem računu. Ako u kratkom roku zabilježite previše neplaćenih predmeta na vašem računu, račun može biti obustavljen.

 


Prilog(s)

Opći uvjeti aukcije