Skandinavski stil interijera

Lagan, prirodan i bezvremenski

 

Skandinavski interijer trebao bi biti jednostavan, funkcionalan i nadasve lagan. Iako je minimalizam važno obilježje skandinavskog stila, nikad nije dosadan, nego topao i primamljiv. Taj stil interijera ima snažnu vezu s prirodom koju ćete vidjeti u kombinaciji materijala i tekstura. To je stil s kojim ćete se osjećati kao kod kuće od trenutka kad uđete u prostoriju.

 

Pogledajte sve skandinavske artikle >

 

Udoban skandinavski interijer

Postoji nekoliko savjeta i trikova koje trebate imati na umu kako biste stvorili onu tipičnu skandinavsku ugodnu atmosferu. Prije svega, zapamtite da ne mora sve biti bijelo. Radite s bijelom bazom i dodajte prirodne boje poput crne, sive i pastelnih boja te mnoštvo biljaka za dašak boje. Topla udobnost nastaje radom s puno drva u namještaju i podovima te dodavanjem različitih tekstura kod tepiha, deka, jastuka i presvlaka za namještaj, koji odgovaraju paleti boja

 

 

 

 

 

Pustite svjetlost unutra

Skandinavski interijer poznat je po tome što je lagan i svijetao. Budući da potječe iz Skandinavije, gdje zime mogu biti duge i tamne, ključno je puštanje što je moguće više prirodnog svjetla. Ako nemate velike prozore, postavite svoje svjetlosne točke strateški kako biste ih maksimalno iskoristili i radite s ogledalima kako biste odražavali svjetlost.

 

 

Pogledajte sve skandinavske artikle >

  

 

 

 

Katso kaikki vuoden 2021 tyylit